5 vynikajúcich receptov na šaláty

Ako spraviť náš šalát chutne a zdravo? Alica HEVEROVÁ ponúka 5 najlepších receptov na šaláty.

Máš zimomriavky keď niekto povie „šalát“? Som si istá, že po vzhliadnutí tohto článku, ich mať už nebudeš. Tieto úžasné šalátové recepty ti zmenia tvoj doterajší gurmánsky život, ver mi.

Šalát s fazuľkou a kozím syrom

INGREDIENCIE:

  •  250g fazule
  •  150 ml biele víno
  •  50 ml biely vínny ocot
  •  2 cibule •
  •  4 čl. panenský olivový olej
  •  100 g chlieb
  •  1 hrsť hrášku
  •  trocha čerstvej mäty
  •  100 g kozí syr
  •  1 citrón

INŠTRUKCIE: Vložte fazule do osolenej vriacej vody na približne 2 minúty. Vysušte ich a opláchnite v studenej vode. Roztlačte väčšinu fazúľ tak, aby ste ich zbavili šupiek, no pár z nich nechajte so šupkou, kvôli konzistencii šalátu. Do misky nalejte ocot a víno, následnej pridajte fazuľky a nechajte odležať približne hodinu. Predhrejte si trúbu na 190ºC. Nakrájajte cibuľu na maličké kúsky a zmiešajte ju so 4 lyžičkami oleja. Potrhajte chlieb na kúsočky, rozložte ich na plech a pokvapkajte mixom z cibule a olivového oleja. Pečte 10 minút,dokým neschrumkavia. Na servírovací tanier naaranžujte fazuľu, hrášok, lístky mäty, upečené krutóny a kozí syr. Nakoniec pokvapkajte citrónovou šťavou.

Taliansky fazuľový šalát

INGREDIENCIE:

  •  1 celer
  •  60g mrkva
  •  120 g čakanka
  •  10 g bazalka
  •  400 g fazule
  •  1 ks nakrájaná cibuľa
  •  130 ml olivový olej
  •  80 ml biely vínny ocot
  •  75 g parmesan

INŠTRUKCIE: Nakrájajte celer, mrkvu, cibuľu a čakanku na kocky. Taktiež nakrájajte i bazalku. Opláchnite a vysušte fazuľky a následne ich primiešajte k pokrájanej zelenine. Primiešajte olivový olej, ocot, korenie a soľ. Predhrejte trúbu na 200°C. Vysypte zeleninu na plech a posypte parmezánom, pečte cca 20 minút.

Šošovicový šalát

INGREDIENCIE:

  •  200 g šošovica
  •  1 pór
  •  200 g cherry paradajky
  •  trocha petržlenovej vňaťky
  •  trocha mäty
  •  panenský olivový olej
  •  1 citrón

INŠTRUKCIE: Opláchnite šošovicu a varte v osolenej vode, až kým nezmäkne. Vysušte ju. Nakrájajte pór I bylinky a prekrojte paradajky na polovice. Následne ich zmiešajte so šošovicou. Prilejte 4 čajové lyžičky oleja, citrónovú šťavu, okoreňte, osoľte a môžete podávať.

5-minútový šalát z melóna a feta syru

INGREDIENCIE:

  •  700g melón
  • 1 malá červená cibuľa
  •  180g feta syr
  •  trocha čerstvej mäty
  •  extra panenský olivový olej

INŠTRUKCIE: Vydlabte melón a pokrájajte ho na kocky. Nakrájajte cibuľu, rozmrvte feta syr a natrhajte mätu na kúsky. Všetko vložte do jednej misky a premiešajte. Pokvapkajte olejom, pridajte soľ a čierne korenie.

Šalát z červenej repy s halloumi syrom a granátovým jablkom

INGREDIENCIE:

  •  1 červená cibuľa
  •  2 čl jablčný ocot
  •  2 popmaranče
  •  rukola
  •  2 uvarená repa
  •  kvapka repkového oleja
  •  80g halloumi syr
  •  80g granátové jablko
  •  2 čl. tekvicových semienok
  •  hrsť mäty

INŠTRUKCIE: Dajte do misky nakrájanú cibuľu, pridajte jablčný ocot a poriadne premiešajte. Poukladajte rukolu na tanier a pridajte nakrájanú repu s pomarančom. Trocha pokvapkajte panvicu olejom a opražte halloumi z každej strany po 30 sekúnd do zlatista. Premiešajte granátové jablko s cibuľkou a pridajte na tanier. Na vrch poukladajte halloumi syr a posypte tekvicovými semienkami.



Reklama

Poznáte SAKFST pravidlá platné pre bikinifitness?

Chystáte sa súťažiť v nominácii bikinifitness? A poznáte pravidlá? Popis - úvodná informácia!

Tatiana KOŽUCHOVÁ - urobme si fitnessburger!

Úspešná fitnesska vám ukáže, ako navariť chutné jedlo vhodné aj pre bikinifitnessky. Dnes to bude fitnessburger! Videoklip!

Postup premeny - zo 77kg vážiacej maminy bikinifitnesska

Ukážeme vám, ako sa aj vy môžete zo 77kg vážiacej maminy zmeniť na úspešnú bikinifitnessku!